La Daina i el seu entorn, informació imprescindible

Com a punts d'interès turístic hi trobem l'església de Sant Martí de Romanyà, documentada de l'any 1019. Romanyà disposa d'un dels conjunts megalítics més importants de Catalunya: el dolmen "La cova d'en Daina". Cal destacar també la "Ruta Mercè Rodoreda" casa on l'escriptora s'instal·là el 1972 i on va escriure alguns dels seus llibres que converteixen la població en un espai literari en sí. Mercè Rodoreda esta enterrada en el bonic cementiri de Romanyà.

Degut a que la població es troba al bell mig del massís de les Gavarres, que és un espai natural protegit, hi ha molts llocs interessants per fer excursions i passejades a les diferents fonts ( Font del Prat, Font Josepa, Font de la Vall, Font Sotera, Font del Llop i Font dels Castanyers). Si es prefereix fer aquestes rutes a cavall, Santa Cristina disposa d'una magnifica Hípica. Cal destacar també una via verda anomenada "del carrilet" que uneix Girona i Sant Feliu de Guíxols ideal per fer amb bicicleta. Romanyà esta molt ben situat ja que a pocs quilometres hi trobem pobles de gran interès turístic com són: Santa Cristina, Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Calonge, S'agaró i Solius.

Molt a tenir en compte és la gran oferta gastronòmica de la comarca on cal destacar el restaurant "Can Roquet" i "El Refugi" al mateix Romanyà, i els restaurants "Les Panolles" i "Els Tinars" a la carretera de Llagostera. Com a cuina ecològica el Restaurant "Ca la Maria". La Daina oferirà també estades i trobades per fer ioga, meditació i tallers de tot tipus per tal de fomentar la convivència amb la natura. En aquesta mateixa secció hi anireu trobant tota la informació d'aquests tallers.